Mixa havregryn till mjöl i en matberedare (eller handmixer i nödfall) och häll över i en skål. (Alternativt hoppa över det här steget och använd havremjöl på påse).
Mixa kikärtor, pressad vitlök och kryddor (ej panko) i en matberedare en kortare stund. Vispa upp kikärtsspadet med en handvisp tills det börjar skumma och tillsätt 1 dl av spadet till kikärtsmixen. Tillsätt även havremjölet och blanda allt i matberedaren till en smet.
Häll lite panko på en tallrik. Forma 12 st nuggets och vänd dom i pankon. Se till så att det blir mycket panko på alla bitar, så det blir riktigt krispigt i ugnen! Lägg bitarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Använd resten av kikärtsspadet och gör vegansk majonnäs (eller frys in och spara till en annan gång).
Servera med vegansk majonnäs, grönsaksstavar och pommes frites.