Go Back
Enkel kycklingcurry
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 4 msk olja
  • 2 st gul lök grovhackad
  • 5-6 cm färsk ingefära riven
  • 2 st vitlöksklyftor pressad
  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 1 msk garam masala pulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0,5-1,5 tsk chilipulver
  • 1 msk korianderpulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
Instruktioner
  1. Skala och grovhacka den gula löken. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Stek den gula löken på låg-medelvärme tills den börjar bli genomskinlig, men inte fått färg (ca 10-15 min). Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund (ca 3-5 minuter). Tillsätt kryddorna och vänd runt några gånger.
  2. Medan löken steks, skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor. När kryddblandningen är färdig lägg i kycklingen och låt bryna en liten stund.
  3. Tillsätt kokosmjölken. Skölj ur kokosmjölksförpackningen med ca 1 dl vatten och häll i stekpannan. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Servera med basmatiris och valfria grönsaker.