Go Back
Kycklingben i ugn i curry- och tomatsås
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
1 t
Total tid
1 t 5 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg kycklingben
  • 400 ml havregrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 tsk curry
  • 2 msk kycklingfond
  • chiliflakes
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 

  2. Blanda havregrädde, tomatpuré, curry och kycklingfond i en bunke. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och strö över lite chiliflakes efter smak. Häll över gräddblandningen. 

  3. Grädda i ugnen ca 60-75 minuter (beroende på ifall kycklingbenen tinats före tillagning). Kontrollera att köttsaften är klar (ej rosa) på det tjockaste kycklingbenet.

  4. Servera med ris och en god blandsallad.

Receptanteckning

Länk till originalrecept: http://www.tasteline.com/recept/kycklingben-i-tomat-och-currysas/