Go Back
Saftiga pannbiffar (grundrecept)
Förberedelser
1 t 45 minuter
Tillagningstid
1 t
Total tid
2 t 45 minuter
 
Portioner: 12 portioner
Ingredienser
  • 1,5 kg nötfärs gärna ekologisk
  • 600-700 g kall, pressad potatis (koka mer då vikt försvinner när den skalas) ej färskpotatis!
  • 3 tsk salt
  • finmalen vitpeppar efter smak
  • 4 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • rapsolja (till stekning)
Instruktioner
  1. Koka potatisen med skalet på och låt den kallna. Skala och pressa potatisen med hjälp av en potatispress. 

  2. Lägg nötfärs, pressad potatis, salt, vitpeppar och potatismjöl i en skål. Tillsätt vatten och blanda ihop smeten direkt med fingrarna. Blanda väl, men knåda inte för länge för då kan köttfärsen bli seg. 

  3. Stek en provpannbiff i lite olja. Om du är nöjd med smak och konsistens, stek alla pannbiffar. Använd gärna två stekpannor parallellt, så tar det inte så lång tid att steka alla pannbiffar.

  4. Servera med kall, pressad potatis (eller varm nygjord).