Go Back
Enkel köttfärsgryta med bacon och champinjoner
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • 1-2 pkt bacon à 140 g
  • 2-300 g champinjoner färska eller på burk
  • 1 st röd paprika
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • 1 st köttbuljongtärning
  • rapsolja till stekning
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Stek nötfärs med paprikapulver tills köttfärsen är genomstekt. Häll över i en gryta. Häll i lite vatten i stekpannan och låt puttra en liten stund för att få med stekskyn och häll över i grytan. 

  2. Stek bacon i skivor och låt baconskivorna kallna lite på en tallrik. Klipp sedan i mindre bitar och häll över i grytan tillsammans med lite av stekfettet. Häll i lite vatten i pannan och låt puttra en stund för att få med baconsmaken. Häll sedan över i grytan. 

  3. Stek champinjonerna tillsammans med lite cayennepeppar (krydda efter önskad styrka). Häll över i grytan. Häll i lite vatten i stekpannan, låt puttra och häll över i grytan. 

  4. Valfritt: dela paprikan i mindre bitar och stek den i några minuter. Tillsätt till grytan.

  5. Koka upp grytan och tillsätt mer vatten vid behov. Tillsätt köttbuljongtärning och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar. 

  6. Servera med kokt potatis eller ris.