Go Back
Saffranskaka utan ägg
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t
 
Portioner: 10 bitar
Ingredienser
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 påse saffran 0,5 g
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl mjölk
  • ströbröd valfritt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält margarinet i en kastrull. När det smält häll i mjölk och saffran. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.

  2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan saffransblandningen. Rör ihop till en trögflytande smet.

  3. Smörj insidan på en ugnsfast form med lite margarin och ställ in den i ugnen nån minut så att margarinet smälter. Ta ut formen ur ugnen och snurra den lätt så margarinet sprids ut. Strö ströbrödet runt om i formen och snurra den lite, så att det blir ströbröd runt om. (Om man inte vill använda ströbröd och margarin kan man använda lite bakplåtspapper istället).
  4. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 min.