Go Back
Kokoslax med röd curry
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Total tid
30 minuter
 
Portioner: 4 port
Ingredienser
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 msk röd currypasta
  • 400-500 ml kokosmjölk
  • 1 msk japansk soja alt. kinesisk soja (1/3 soja + 2/3 vatten)
  • torkad koriander
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Tina laxfiléerna ifall det inte redan är gjort.
  2. Häll lite rapsolja i en stekpanna och värm upp den till medelvärme. Skala och pressa vitlöksklyftan och lägg den i stekpannan tillsammans med currypastan. Fräst på tills det börjar få lite färg. Häll i kokosmjölk och japansk soja och låt det puttra upp. Rör runt så att currypastan blandas väl med kokosmjölken.
  3. Skär de tinade laxfiléerna i kuber och salta och peppra dem. Lägg i dom i stekpannan och strö över lite torkad koriander. Låt det puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med jasminris och kokt broccoli.
Receptanteckning

Länk till originalrecept: https://www.mathem.se/recept/asiatisk-kokosgryta-med-lax