Go Back
Glutenfria tekakor med bovete
Förberedelser
1 t 30 minuter
Tillagningstid
15 minuter
 
Portioner: 9 tekakor
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 5 dl havremjölk (500g)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 krm brödkryddor (anis och fänkål, malda)
  • 3 dl havremjöl (ca 125g)
  • 2,5 dl bovetemjöl (ca 150g)
  • 2,5 msk fiberhusk
Till utbakning
  • rapsolja
Instruktioner
  1. Häll havremjölken i en bunke och smula ner jästen. Blanda tills jästen löst upp sig. Häll i övriga ingredienser utom fiberhusk och blanda väl.

  2. Häll i fiberhusken och rör ihop smeten direkt. Använda gärna elvisp med degkrok. Blanda i ca 5 minuter. Låt jäsa under lock/plastfolie i 30-60 minuter.

  3. Olja in händerna med olja. Ta upp 9 bitar av smeten (en och en) och rulla dom till bullar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och platta ut. Nagga gärna. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna helt om du tänk skära i dem, annars går det bra att äta så fort det går att hålla i dem.