Go Back
Snabba havre- och bovetefrallor (utan vete)
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
10 minuter
 
Portioner: 10 st frallor
Ingredienser
  • 2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rapsolja
  • 4 dl havremjölk
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och havremjölk och rör snabbt ihop till en lös smet. Låt den stå och svälla i 5 minuter.

  3. Använd en sked för att gräva upp 8-10 st lagom stora bitar och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Ta lite vatten på fingrarna och forma dom till frallor utan att trycka ihop degen.

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dom svalna lite innan de skärs upp, så blir dom lite mindre kladdiga.