-
Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull, tillsätt havremjölken och ta av från plattan när blandningen är fingervarm (ca 35 grader). Smula ner jästen i en bunke och blanda med degvätskan tills jästen löst sig. Häll i salt och sirap/socker och blanda tills det löst sig.
-
Mät upp mjölmixen och blanda i xantangummi i mjölet. Häll mjölmixen i degvätskan och blanda helst med elvisp (med degkrokar) i några minuter. Degen ska vara kladdig, men slät. Låt jäsa i 15 minuter.
-
Klicka ut degen i 6 st bitar på en bakplåtspappersklädd plåt. Ta lite vatten på fingrarna och forma dom lätt till frallor (tryck inte ihop dom!). Ströa över lite mjölmix och låt jäsa 10 minuter till.
-
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250 grader.
-
Låt kallna innan de skärs upp. Frys in det som inte ska ätas direkt för att de ska behålla sin saftighet.