Go Back
Snabba glutenfria frallor (med köpt mjölmix)
Förberedelser
40 minuter
Tillagningstid
8 minuter
 
Portioner: 6 frallor
Ingredienser
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl havremjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk ljus sirap/strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm xantangummi
  • 6 dl Lailas blå glutenfria mjölmix 330 g
Instruktioner
  1. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull, tillsätt havremjölken och ta av från plattan när blandningen är fingervarm (ca 35 grader). Smula ner jästen i en bunke och blanda med degvätskan tills jästen löst sig. Häll i salt och sirap/socker och blanda tills det löst sig.
  2. Mät upp mjölmixen och blanda i xantangummi i mjölet. Häll mjölmixen i degvätskan och blanda helst med elvisp (med degkrokar) i några minuter. Degen ska vara kladdig, men slät. Låt jäsa i 15 minuter.
  3. Klicka ut degen i 6 st bitar på en bakplåtspappersklädd plåt. Ta lite vatten på fingrarna och forma dom lätt till frallor (tryck inte ihop dom!). Ströa över lite mjölmix och låt jäsa 10 minuter till.
  4. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250 grader.
  5. Låt kallna innan de skärs upp. Frys in det som inte ska ätas direkt för att de ska behålla sin saftighet.
Receptanteckning

Länk till originalrecept: http://www.glutenfriakoket.se/varldens-godaste-glutenfria-tekakor/