Go Back
Råg- och havregranola med kanel
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
30 minuter
 
Portioner: 1 liter
Ingredienser
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 msk kanel
  • 1 dl vatten
  • 2 msk akaciahonung alt. ljus sirap
  • 0,5 dl rapsolja knappt
  • 1 nypa salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm upp vatten och blanda i honung och olja så honungen rörs ut i vätskan.

  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt honungsblandningen. Blanda väl och sprid ut det i en ugnsfast form eller långpanna (gärna med bakplåtspapper i om du inte använder en rostfri plåt). Tips - Använder du en rostfri plåt så kan du blanda allt direkt i plåten.

  4. Rosta mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och rör om, rosta ytterligare 15-20 minuter. Rör om ett par gånger under den andra halvan. Grynen ska få färg, men inte bli mörkbruna för då smakar det lite lätt bränt.

  5. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk. Ät gärna tillsammans med soyghurt eller liknande.