Portioner: 8 tunna pannkakor
-
2
dl
bovetemjöl
150 g
-
4
msk
potatismjöl
48 g
-
1,5
krm
fiberhusk
-
0,5
tsk
vaniljsocker
kan uteslutas
-
en nypa
salt
-
6
dl
havremjölk
-
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt havremjölk och vispa till en slät smet. Den känns tunn i början, men tjocknar allteftersom. Låt vila i 5 minuter.
-
Häll lite olja i stekpannan och värm upp den (medelhög värme). Vispa smeten lite inför varje ny pannkaka. Häll i smeten i stekpannan och snurra stekpannan lite så pannkakan rinner ut och blir jämntjock. Stek tills ovansidan på pannkakan stelnat/blivit torr. Vid behov, lossa pannkakan från kanterna på stekpannan och vänd på den. Stek ytterligare nån minut. Färdigt!