Go Back
Bovetepannkakor (utan ägg och vete)
Portioner: 8 tunna pannkakor
Ingredienser
  • 2 dl bovetemjöl 150 g
  • 4 msk potatismjöl 48 g
  • 1,5 krm fiberhusk
  • 0,5 tsk vaniljsocker kan uteslutas
  • en nypa salt
  • 6 dl havremjölk
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt havremjölk och vispa till en slät smet. Den känns tunn i början, men tjocknar allteftersom. Låt vila i 5 minuter.
  2. Häll lite olja i stekpannan och värm upp den (medelhög värme). Vispa smeten lite inför varje ny pannkaka. Häll i smeten i stekpannan och snurra stekpannan lite så pannkakan rinner ut och blir jämntjock. Stek tills ovansidan på pannkakan stelnat/blivit torr. Vid behov, lossa pannkakan från kanterna på stekpannan och vänd på den. Stek ytterligare nån minut. Färdigt!
Receptanteckning

Tips: Häll gärna smeten i pannan med en såsslev för att få rätt storlek och tjocklek på pannorna. Då är det lätt att lära sig hur mycket smet som behövs.

Länk till originalreceptet: https://lesscarbs.se/glutenfritt/veganska-glutenfria-pannkakor/