Go Back
Rabarberchutney med chili
Tillagningstid
1 t
 
Ingredienser
  • 500 g rabarber
  • 2 röda lökar
  • 3 msk ättikssprit 12%
  • 0,75 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk mald ingefära alt 1 msk riven färsk
  • 1,5 msk currypulver
  • 2 tsk salt
  • 2 st röda chilifrukter finhackade alt 1 tsk sambal oelek
  • 6 st torkade aprikoser finhackade
Instruktioner
  1. Skölj rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Om rabarberstjälken är grov kan den behöva delas i lite mindre bitar på längden först. Skala och finhacka sedan löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt ättika och vatten. Koka i 10 minuter. Rör om ett par gången under tiden.

  2. Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra i 30-40 minuter på låg temperatur. Var noga med att röra runt ända ner till botten av grytan med jämna mellanrum för att undvika att det bränner fast.

  3. Häll upp i rena burkar och sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt. Alternativt går det bra att frysa och ta fram vid behov. Då är hållbarheten betydligt längre.