Värm havremjölk och vatten till fingervarmt och häll i en bunke. Smula ner och lös jästen i degvätskan.
Blanda ner havregryn, olja, sirap, och salt. Strö över fiberhusk och blanda snabbt så degvätskan inte klumpar sig, använd gärna en handvisp. Låt stå och svälla i 10 minuter.
Ta fram en separat skål och blanda mjölmix, bakpulver och xantangummi. Blanda degen ordentligt med delvisp med degkrokar i 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Strö lite mjölmix på ett rent bord eller en stor skärbräda. Dela degen i 4 stycken bitar och rulla dom till bollar. Platta ut dom på bakplåtspapper och kavla ut till platta kakor (det blir två st/plåt). Nagga kakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda mitten i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Sprid ut på galler och åt kallna. Frys in så snart kakorna kallnat. Dela gärna varje kaka på hälften så blir dom smidigare att hantera.