Go Back
Chilli con carne
Förberedelser
30 minuter
Tillagningstid
3 t
Total tid
3 t 15 minuter
 
Portioner: 10 portioner
Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • 3 st gula lökar
  • 3 st röd chilifrukt (alt. 1,5 msk Sambal Oelek)
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 3 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
Instruktioner
  1. Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i lite olja tills den börjar få färg. Tillsätt löken och låt den steka med en stund. Finhacka chilin under tiden.

  2. Häll över färsen och löken i en stor gryta (minst 4 L). Tillsätt chilin, paprikapulver, svartpeppar, salt och soja och blanda runt. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills röran blivit tjock (gärna minst 3 h på låg värme på spisen). Späd med lite vatten vid behov. Går även bra att göra i Slow Cooker på Low i 6-7 h alternativt High i 3-4 timmar.  

  3. När du är nöjd med smaken, tillsätt bönorna och låt alltsammans koka upp så det blir varmt. (Om du tillagar i Slow Cooker lägg i bönorna när det är ca 45-60 minuter kvar). Färdigt! 

  4. Servera med t ex nachochips, ris eller en skiva bröd.