Go Back
Kardemummakaka utan ägg
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t
 
Portioner: 10 bitar
Ingredienser
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma (från hela kärnor)
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl mjölk
  • ströbröd valfritt
  • pärlsocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält margarinet i en kastrull. När det smält häll i mjölken och ställ åt sidan.
  2. Stöt kardemumman i en mortel (alternativt använd färdigmald kardemumma, men öka mängden till ca 3 tsk). 

  3. Blanda vetemjöl, socker, kardemumma och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan mjölken och margarinet. Rör ihop till en trögflytande smet.

  4. Smörj insidan på en ugnsfast form med lite margarin och ställ in den i ugnen nån minut så att margarinet smälter. Ta ut formen ur ugnen och snurra den lätt så margarinet sprids ut. Strö ströbrödet runt om i formen och snurra den lite, så att det blir ströbröd runt om. (Om man inte vill använda ströbröd och margarin kan man använda lite bakplåtspapper istället).

  5. Häll i smeten i formen och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 45 min.