Go Back
Honungsrostad havre med kanel
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
30 minuter
Total tid
35 minuter
 
Portioner: 7
Ingredienser
  • 10 dl havregryn
  • 3 tsk kanel
  • 1 dl vatten
  • 1 dl akaciahonung
  • 3 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och rör ut honung och olja i vattnet.
  2. Blanda de torra ingredienserna (havregryn, kanel och salt) och tillsätt honungsblandningen. Blanda lätt så ingredienserna blandas, men det ska inte bli en smet. Sprid ut blandningen i en ugnsfast form eller långpanna (gärna med bakplåtspapper i).

  3. Rosta mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och rör om, rosta ytterligare 10-15 minuter. Rör om nån mer gång under den andra halvan. När havregrynen fått fin färg är det färdigt!
  4. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk. Supergott som t ex müsli till soyghurt!