Go Back
Kycklingben med rosmarin och citron
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
1 t
Total tid
1 t 15 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg kycklingben tinade
  • 1 st citron (ca 2-2,5 msk saft)
  • 0,5 msk ljus sirap eller akaciahonung
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk rosmarin (alt. 3-4 tsk torkad)
  • salt och grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Repa av och grovhacka rosmarinen. Mortla gärna för att mjuka upp den. Blanda rosmarin, citronsaft, ljus sirap och olivolja i en skål. 

  3. Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form. Häll över och gnid in kryddblandningen i kycklingen, samt salta och peppra efter smak. 

  4. Tillaga mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och vänd på kycklingbenen och tillaga sedan i ca 30 minuter till. För att kunna ta vara på skyn kan man behöva tillsätta lite vatten under den andra delen av tillagningen. När köttsaften är helt klar (ej rosa) på den största biten är kycklingbenen klara. 

  5. Servera med t ex ris eller pommes frites.