Go Back
Havrefrallor utan vete
Förberedelser
20 minuter
Tillagningstid
25 minuter
Total tid
45 minuter
 
Portioner: 8 stycken
Ingredienser
  • 1,5 dl havregryn 52 g
  • 3,75 dl havremjöl 150 g
  • 1 msk fiberhusk 10 g
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja 45 g
  • 2 dl vatten 200 g
  • 2 dl havremjölk 200 g
  • havregryn till garnering
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp 150g havregryn och mixa till mjöl. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan rapsolja, vatten och havremjölk. Det blir en mycket lös smet. Låt svälla i bunken i 15 minuter.

  3. Klicka ut degen till 8-9 st frallor på en plåt med bakplåtspapper. Använd lite vatten på händerna för att forma frallorna. Strö över lite havregryn.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Färdigt!

Receptanteckning

Länk till originalrecept: https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-snabba-havrefrallor/