Go Back
Långjästa rågfrallor utan vetemjöl
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
15 minuter
Jäsning
12 t
Total tid
25 minuter
 
Portioner: 6 frallor
Ingredienser
  • 0,5 pkt jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk mald anis och fänkål valfritt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl havremjöl kör havregryn i mixern
  • 1 dl maizena
Instruktioner
På kvällen
  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt samt anis och fänkål (valfritt, kan utelämnas). Rör ner fiberhusken i det grova rågmjölet och blanda snabbt ner grovt rågmjöl, havremjöl (dvs havregryn körda i mixern) och maizena i degvätskan. Avvakta nån minut så fiberhusken hinner svälla så blir degen lättare att hantera. 

  2. Dela degen i 6 bitar och forma till frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg över en bakduk och ställ in i kylen för att jäsa under natten.

På morgonen
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram frallorna och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna stå och svalna i några minuter innan de skärs upp. Annars är det risk att de känns lite degiga i mitten.