Go Back
Påskkyckling i ugn (med bara kycklinglårfilé)
Ingredienser
  • 700 g kycklinglårfilé frusen
  • 1 pkt saffran (0,5 g) färdigmalen
  • 1 msk mexikansk grillkrydda
  • 1 msk rapsolja
  • 2,5 msk citronjuice helst färskpressad
  • 500 ml havregrädde
  • salt och grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda saffran, grillkrydda, rapsolja och citronjuice i en skål. Häll i havregrädden och blanda runt.
  2. Lägg frusna kycklinglårfiléer i en ugnsfast form och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Häll gräddblandningen över kycklinglårfiléerna och ställ in formen mitt i ugnen. Efter ca 15 minuter, kika in i ugnen och kontrollera så att samtliga kycklingbitar har sås över sig.

  3. Grädda i ytterligare ca 45 minuter (en timme totalt). Kontrollera att färgen på köttsaften är klar (inte rosa).

  4. Servera med t ex ris, kokta morötter och majs. Blir även riktigt gott med kokt potatis.