-
Skala och riv moroten fint, ställ åt sidan. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt havremjölk. Häll i ljus sirap, rapsolja och salt. Blanda väl tills jästen löst sig.
-
Häll i riven morot, havregryn och bovetemjöl och blanda väl. Använd gärna elvisp med degkrok. Fortsätt blanda och strö över fiberhusk lite i taget. Blanda degen med elvisp i ca 5-7 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
-
Strö lite bovetemjöl på bordet eller på en skärbräda och häll ut degen. Rulla den lätt till en avlång limpa och dela i 12 st bitar. Rulla till frallor och platta till dom lite lätt. Lägg frallorna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda frallorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dom kallna innan du skär upp dom, så blir dom mindre kladdiga. Frallorna går utmärkt att frysa!