Go Back
Morotsfrallor med bovete (utan vete)
Förberedelser
1 t 45 minuter
Tillagningstid
8 minuter
 
Portioner: 12 frallor
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 3 dl havremjölk
  • 2 msk ljus sirap alt. strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 st morot (mellanstorlek) fint riven
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 msk fiberhusk
Instruktioner
  1. Skala och riv moroten fint, ställ åt sidan. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt havremjölk. Häll i ljus sirap, rapsolja och salt. Blanda väl tills jästen löst sig.
  2. Häll i riven morot, havregryn och bovetemjöl och blanda väl. Använd gärna elvisp med degkrok. Fortsätt blanda och strö över fiberhusk lite i taget. Blanda degen med elvisp i ca 5-7 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  3. Strö lite bovetemjöl på bordet eller på en skärbräda och häll ut degen. Rulla den lätt till en avlång limpa och dela i 12 st bitar. Rulla till frallor och platta till dom lite lätt. Lägg frallorna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda frallorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dom kallna innan du skär upp dom, så blir dom mindre kladdiga. Frallorna går utmärkt att frysa!
Receptanteckning

Länk till originalrecept: https://tidningenhembakat.se/recept/glutenfria-morotsfrallor/