Börja med att koka upp ca 1 liter vatten och blötlägg den torkade chilin. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt kallna (utan lock). Under tiden, rensa bort stjälk och frön och finhacka den färska chilin.
Sila av den blötlagda chilin, men spara vattnet! Finhacka den torkade chilin och lägg den åt sidan tillsammans med den färska chilin.
När allt kött är stekt, häll burken med chilipulver över köttet och blanda runt. Häll sedan över all hackad chili i grytan och blanda igen. Häll i spiskummin, koriander och oregano. Smula ner en halv oxbuljongtärning. Blanda runt.
Häll över 2 dl vatten, "chilivatten" (det som den torkade chilin låg i) och ca 2 st burkar öl (så att det täcker allt kött). Koka upp grytan och låt den småkoka under lock tills grytbitarna faller sönder (tar ca 5 timmar). Rör om lite då och då för att kontrollera att den inte bränner fast. Tillsätt eventuellt mer öl ifall det behövs mer vätska under koktiden.
När köttet faller sönder är grytan klar. Se till att det finns lite vätska kvar annars blir det torrt. Är det för mycket vätska kvar på slutet, vrid upp temperaturen en kort stund, men se till att passa den så den inte bränner fast! Ta grytan från plattan och använd två gafflar för att dra isär köttet. Blanda runt så det blir saftigt med "sås" överallt. Smaka av med lite salt vid behov. Färdigt!
Länk till ursprungsreceptet: http://www.romrom.se/akta-chili-recept-pa-varldens-basta-chili