Ta fram en plastpåse och blanda alla ingredienser till marinaden i påsen.
Dela kycklingen i tärningar (ca 2x2 cm) alternativt långsmala strimlor. Lägg bitarna i påsen med marinad. Vänd runt kycklingbitarna i marinaden och låt vila i kylen i minst 30 minuter, men gärna 2-3 timmar.
Trä upp kycklingbitarna på grillpinnar och grilla dom, alternativt stek dom som dom är i en stekpanna. Det går även bra att tillaga dom i Airfryer (195 grader i ca 20-25 minuter). Se till att kycklingen är helt tillagad! (ingen rosa saft när man skär i den).
Skala och pressa vitlöken och stek den lätt i lite olja. Tillsätt jordnötssmör, chilipulver, kinesisk soja, limejuice och flytande honung och blanda väl. Tillsätt kokosmjölk och låt det puttra ihop några minuter. Färdigt!
Servera med basmatiris och lite grönsallad.