Chicken Satay med jordnötssås

En riktigt god kycklingrätt med en av de godaste såser jag vet. Det är nästan så jag kan äta den med sked… Det finns många varianter på Chicken Satay och eftersom vi gillar enkla saker med få ingredienser, så kvalar det här receptet in i den kategorin.

Chicken Satay med jordnötssås

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Chicken Satay

 • 600-700 g Kycklingfilé
 • 1 msk riven ingefära alt. 1 tsk torkad malen ingefära
 • 1 tsk gurkmeja
 • 0,5 tsk malen koriander
 • 1 tsk strösocker
 • 3 msk rapsolja
 • 0,5 tsk salt

Jordnötssås

 • 2 st vitlöksklyftor pressade
 • 1 msk rapsolja
 • 1 ,25 dl jordnötssmör gärna med lite bitar i
 • 2 krm chilipulver
 • 2 msk kinesisk soja
 • 1,5-2 msk limejuice
 • 2 tsk flytande honung
 • 400 ml kokosmjölk

Instruktioner

Chicken Satay

 1. Ta fram en plastpåse och blanda alla ingredienser till marinaden i påsen.

 2. Dela kycklingen i tärningar (ca 2x2 cm) alternativt långsmala strimlor. Lägg bitarna i påsen med marinad. Vänd runt kycklingbitarna i marinaden och låt vila i kylen i minst 30 minuter, men gärna 2-3 timmar.

 3. Trä upp kycklingbitarna på grillpinnar och grilla dom, alternativt stek dom som dom är i en stekpanna. Det går även bra att tillaga dom i Airfryer (195 grader i ca 20-25 minuter). Se till att kycklingen är helt tillagad! (ingen rosa saft när man skär i den).

Jordnötssås

 1. Skala och pressa vitlöken och stek den lätt i lite olja. Tillsätt jordnötssmör, chilipulver, kinesisk soja, limejuice och flytande honung och blanda väl. Tillsätt kokosmjölk och låt det puttra ihop några minuter. Färdigt!

 2. Servera med basmatiris och lite grönsallad.

Lämna ett svar