ca 4 dlhemgjord glutenfri mjölblandning (se nedan)ca 210 g
Instruktioner
Information
Länk till min variant av hemblandad mjölmix finns här. Den består av majsmjöl, havremjöl, rismjöl, potatismjöl och bakpulver.
Recept
Smula ner jästen och rör ut den i fingervarmt vatten (ca 37°). Tillsätt salt och olja och blanda tills jästen är upplöst i vattnet. Tillsätt havregryn och blanda runt.
Häll upp mjölblandningen i en bägare och rör ner fiberhusken i mjölblandningen. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och arbeta degen kraftigt (använd gärna elvisp med degkrok eller liknande). Degen blir kladdig, men inte lös.
Dela degen i 9 bitar. Fukta händerna med lite vatten, rulla till bollar och platta till dom. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga lätt med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
Grädda i 225° i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ät så fort de har svalnat nog att hålla i. Frys in det som inte ska ätas samma dag.