Go Back
Krispiga platta frallor med havre (utan vete)
Förberedelser
1 t 15 minuter
Tillagningstid
15 minuter
 
Portioner: 9 tekakor
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 4 dl havregryn 140g
  • 1 msk fiberhusk
  • ca 4 dl hemgjord glutenfri mjölblandning (se nedan) ca 210 g
Instruktioner
Information
  1. Länk till min variant av hemblandad mjölmix finns här. Den består av majsmjöl, havremjöl, rismjöl, potatismjöl och bakpulver.

Recept
  1. Smula ner jästen och rör ut den i fingervarmt vatten (ca 37°). Tillsätt salt och olja och blanda tills jästen är upplöst i vattnet. Tillsätt havregryn och blanda runt.
  2. Häll upp mjölblandningen i en bägare och rör ner fiberhusken i mjölblandningen. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och arbeta degen kraftigt (använd gärna elvisp med degkrok eller liknande). Degen blir kladdig, men inte lös.
  3. Dela degen i 9 bitar. Fukta händerna med lite vatten, rulla till bollar och platta till dom. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga lätt med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  4. Grädda i 225° i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Ät så fort de har svalnat nog att hålla i. Frys in det som inte ska ätas samma dag.