Hemblandad glutenfri mjölmix

Enkel mjölmix som jag använder till diverse brödbak vid behov.

Hemblandad glutenfri mjölmix

Portioner 1 liter

Ingredienser

 • 4 dl Havremjöl 210 g
 • 3 dl Majsmjöl 140 g
 • 2 dl Rismjöl 140 g
 • 1 dl Potatismjöl 85 g
 • 2 tsk Bakpulver

Instruktioner

 1. Häll alla ingredienser i en skål och blanda väl. Förvara i en lufttät burk. Ger ca 1 liter.

Receptanteckning

Receptet är hämtat från https://orkaladan.com/2015/08/26/egen-glutenfri-mjolmix/

2 svar på ”Hemblandad glutenfri mjölmix”

 1. Christina skriver: Svara

  Får jag fråga, varför ska man ha bakpulver med i mixen? Och ska man då utesluta bakpulvret ur receptet man använder?

  1. Jag tillsätter det på samma vis som det ofta ingår i färdiga mjölmixer. Om receptet jag sedan bakar med innehåller bakpulver så tillsätter jag det också (trots att det ingår i mjölmixen). Jag tycker glutenfria bröd behöver all hjälp dom kan få att jäsa, men om det faktiskt gör någon större skillnad, det vet jag inte. Jag går lite på känn 😉

Lämna ett svar