Go Back
Kyckling med spenat och soltorkade tomater
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
15 minuter
Total tid
30 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 6-8 st soltorkade tomater strimlade
  • 5 dl havregrädde
  • 0,5-1 st köttbuljongtärning
  • 1 påse spenat (ca 60 gram)
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Strimla eller skär kycklingfilén i mindre bitar och stek den så att den får lite färg (ej färdig). Peppra lätt.

  2. Medan kycklingen steker, strimla de soltorkade tomaterna (om dom är hela), samt lös upp buljongtärningen i lite vatten.

  3. Häll på grädde, tomater och buljong på kycklingen och låt puttra på medelvärme tills grädden har önskad konsistens (ca 10-15 min). Smaka av med salt och peppar.

  4. Skölj spenaten, vänd ner den i stekpannan och ta av den från plattan. Servera med pasta t.ex. tagliatelle eller fusilli.