Kyckling med spenat och soltorkade tomater

Kyckling med spenat och soltorkade tomater

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 6-8 st soltorkade tomater strimlade
  • 5 dl havregrädde
  • 0,5-1 st köttbuljongtärning
  • 1 påse spenat (ca 60 gram)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Strimla eller skär kycklingfilén i mindre bitar och stek den så att den får lite färg (ej färdig). Peppra lätt.

  2. Medan kycklingen steker, strimla de soltorkade tomaterna (om dom är hela), samt lös upp buljongtärningen i lite vatten.

  3. Häll på grädde, tomater och buljong på kycklingen och låt puttra på medelvärme tills grädden har önskad konsistens (ca 10-15 min). Smaka av med salt och peppar.

  4. Skölj spenaten, vänd ner den i stekpannan och ta av den från plattan. Servera med pasta t.ex. tagliatelle eller fusilli.

Lämna ett svar