Go Back
Grönkålschips
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
20 minuter
 
Ingredienser
  • 300 g grönklål
  • olivolja
  • flingsalt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj grönkålen och repa av bladen från stammen. Dela bladen i portionsbitar (tänk på att de krymper mycket)! Lägg grönkålen i en stor, rostfri plåt (alternativt en annan typ av plåt, men då behövs bakplåtspapper under).

  3. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Blanda runt och krama in olja och salt. Sprid ut grönkålen så att bladen helst inte ligger över varandra. Det behövs dock inget mellanrum. Är det för mycket för en plåt, kör två omgångar.

  4. Ställ in plåten mitt i ugnen och rosta i ca 15-20 minuter. Chipsen är klara när de börjat mörkna i kanterna och blivit krispiga. Håll koll på slutet så de inte blir brända!

  5. Är och njut!