Grönkålschips

Här kommer ett recept på försvinnande goda grönkålschips i ugn! Grönkål krymper dessutom väldigt mycket när det tillagas, så bli inte förvånad när ditt grönkålsberg förvandlas till en liten, liten hög som snabbt försvinner och man inser att man måste göra mer…

Grönkålschips

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 300 g grönklål
  • olivolja
  • flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj grönkålen och repa av bladen från stammen. Dela bladen i portionsbitar (tänk på att de krymper mycket)! Lägg grönkålen i en stor, rostfri plåt (alternativt en annan typ av plåt, men då behövs bakplåtspapper under).

  3. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Blanda runt och krama in olja och salt. Sprid ut grönkålen så att bladen helst inte ligger över varandra. Det behövs dock inget mellanrum. Är det för mycket för en plåt, kör två omgångar.

  4. Ställ in plåten mitt i ugnen och rosta i ca 15-20 minuter. Chipsen är klara när de börjat mörkna i kanterna och blivit krispiga. Håll koll på slutet så de inte blir brända!

  5. Är och njut!

Lämna ett svar