-
1
kg
grytbitar (nöt)
-
33
cl
Carnegie Porter 3,5 %
-
0.75
dl
svartvinbärssaft
-
1/3
dl
kinesisk soja
-
2
st
köttbuljongtärningar
-
1
st
lagerblad
-
0,5
tsk
timjan
-
5
st
enbär
-
5
st
svartpepparkorn
-
1
st
gul lök
-
2
st
morötter
-
2,5
dl
havregrädde
-
2
msk
maizena
-
salt och grovmalen svartpeppar
-
Skala och skiva löken. Lägg ner i en stor gryta. Tillsätt allt utom grytbitar, morötter, havregrädde och maizena. Koka upp och lägg i grytbitarna i omgångar så att det inte slutar koka. Sätt på lock, sänk värmen och låt småkoka i 2-3 timmar. Rör runt nån gång emellanåt och tillsätt mer vätska vid behov, så det inte bränner fast.
-
Skala och skiva morot. Tillsätt i grytan när det återstår ca 15 minuter. När moroten har blivit lagom mjuk, tillsätt havregrädde och blanda i maizena (utrört i lite vatten). Låt puttra några minuter. Smaka av med lite salt och grovmalen svartpeppar. Färdigt!
-
Servera med kokt potatis och lite goda grönsaker.