Go Back
Thaigryta med nudlar
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
35 minuter
Total tid
45 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 3 st kycklingfileer strimlade
  • 2-3 vitlöksklyftor pressade
  • 1-2 tsk limesaft
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 ml
  • 0,5 påse Thai wokgrönsaker cirka 500g
  • kycklingfond
  • Salt och peppar
  • Nudlar
Instruktioner
  1. Strimla kycklingen och pressa vitlöken. Stek kycklingen i två omgångar tillsammans med den pressade vitlöken så den får lite färg.

  2. När kycklingen är färdigstekt häll på kokosmjölk, lime och sambal oelek. Var noga med att röra så att all sambal oelek blandas och inte fastnar som en klump på botten.
  3. När det kokat upp, häll i wokgrönsakerna och låt det koka i 10-15 min till önskad konsistens. Om man tycker att smaken känns lite tom kan man tillsätta lite kycklingfond. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med exempelvis ris- eller äggnudlar.