Thaigryta med nudlar

Thaigryta med nudlar

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 3 st kycklingfileer strimlade
  • 2-3 vitlöksklyftor pressade
  • 1-2 tsk limesaft
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 ml
  • 0,5 påse Thai wokgrönsaker cirka 500g
  • kycklingfond
  • Salt och peppar
  • Nudlar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och pressa vitlöken. Stek kycklingen i två omgångar tillsammans med den pressade vitlöken så den får lite färg.

  2. När kycklingen är färdigstekt häll på kokosmjölk, lime och sambal oelek. Var noga med att röra så att all sambal oelek blandas och inte fastnar som en klump på botten.
  3. När det kokat upp, häll i wokgrönsakerna och låt det koka i 10-15 min till önskad konsistens. Om man tycker att smaken känns lite tom kan man tillsätta lite kycklingfond. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med exempelvis ris- eller äggnudlar.

Lämna ett svar