-
25
g
jäst
-
4
dl
fingerljummet vatten
-
1,5
msk
ljus sirap
-
1,5
tsk
salt
-
1,5
tsk
malen anis och fänkål
-
9
dl
grovt rågmjöl
-
Lös upp jästen i fingerljummet vatten och blanda ner sirap, salt, anis och fänkål. Häll i rågmjölet och blanda väl (degen ska vara klibbig). Låt jäsa i bunken under bakduk i 60-75 minuter.
-
När degen jäst färdigt, knåda nån minut i bunken och häll sedan ut den på ett bakplåtspapper. Strö över rikligt med rågmjöl och platta ut den till en stor, platt kaka (ca 1,5-2 cm tjock). Skär plattan i 8 bitar och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 60 minuter under bakduk.
-
Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter i 200 grader. Låt svalna helt innan brödet skärs upp.