Go Back
Enkel köttfärssås med morot
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
3 t
Total tid
3 t 5 minuter
 
Portioner: 20 portioner
Ingredienser
  • 2 kg nötfärs
  • 700 g morot riven
  • 1 st köttbuljongtärning
  • vatten
  • salt och finmalen vitpeppar
  • rapsolja
  • 0,75 dl maizena alt. vetemjöl
Instruktioner
  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötfärsen i omgångar. Salta och peppra lätt. Häll i lite vatten mellan omgångarna och låt puttra en liten stund för att få med lite smak från stekskyn. Lägg den stekta färsen i en stor gryta. Använd stekspaden till att finfördela den stekta färsen till önskad storlek.

  2. Skala och riv morötterna. Blanda ner morötterna och häll över vatten (gärna förvärmt) så att det täcker färsblandningen. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp.  

  3. Småkoka köttfärssåsen i minst en timme, men gärna längre för att få fram smakerna. Smaka av med salt och peppar. 

  4. Rör ihop vetemjöl och lite vatten och häll ner det i grytan till önskad konsistens. Blanda väl och var noga med att röra i botten på grytan då det lätt bränner fast efter att maizena/vetemjöl tillsatts. Låt koka i 5-10 minuter. Färdigt!  

  5. Servera med t ex pasta, ris eller kokt potatis. Blir även gott som "pålägg" på varma mackor i ugn.