Go Back
Tacopiroger
Förberedelser
1 t
Tillagningstid
10 minuter
Total tid
1 t 10 minuter
 
Portioner: 18 stycken
Ingredienser
Fyllning
  • 300 g färska champinjoner
  • 600 g nötfärs
  • 1 pkt tacokrydda (medium)
  • 0,5 pkt tacokrydda (extra hot)
  • vatten
Pirogdeg
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 3-3,5 dl vatten
Instruktioner
Fyllning
  1. Börja med fyllningen. Skiva champinjonerna och bryn dem i en stekpanna. Samtidigt, stek nötfärsen i en annan stekpanna. När allt är färdigstekt blanda dem i samma panna och häll på tacokryddorna och lite vatten. Låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort. Ställ det att kallna.

Pirogdeg
  1. OBS! Börja inte med pirogdegen förrän fyllningen svalnat av så pass att du kan börja baka ut pirogerna så snart degen är färdig. Pirogdegen måste in i ugnen så fort som möjligt efter att den blandats ihop för att bli spröd, annars hinner den börja jäsa och blir mer som bröd. 

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölkfritt margarin i mindre bitar och knåda ihop till en smuldeg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Den ska kännas kletig, men fortfarande gå att kavla ut. 

  3. Dela pirogdegen i 18 st bitar och kavla ut rundlar. Lägg den (avsvalnade) färsen på en rundel, vik över resterande deg så pirogen bildar en halvmåne och tryck ihop kanterna med en gaffel. 

  4. Grädda pirogerna i 250 grader i ca 10 minuter. Det blir två plåtar med piroger.

  5. Servera med avokado, gurka och körsbärstomater.