Go Back
Ört- och vitlöksmarinerad lammstek
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
1 t 30 minuter
Vilotid
15 minuter
Total tid
1 t 45 minuter
 
Portioner: 6 portioner
Ingredienser
  • 1 kg lammstek
Kryddblandning
  • 1 tsk vitlökspulver alt pressad vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Blanda ihop kryddblandningen. Skär bort ytligt fett från lammsteken och rulla den i kryddblandningen. Klappa lite på den runt om så att kryddorna går in i köttet.
  3. Lägg steken i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen i ca 90 minuter tills innertemperaturen är 74 grader (välstekt).
  4. Ta ut steken och linda in den i aluminiumfolie. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Servera med ugnsstekt potatis och morot.