Ört- och vitlöksmarinerad lammstek

Enkel lammstek med riktigt god kryddblandning som även passar bra till fläskkött.

 

Ört- och vitlöksmarinerad lammstek

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Vilotid 15 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg lammstek

Kryddblandning

  • 1 tsk vitlökspulver alt pressad vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Blanda ihop kryddblandningen. Skär bort ytligt fett från lammsteken och rulla den i kryddblandningen. Klappa lite på den runt om så att kryddorna går in i köttet.
  3. Lägg steken i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen i ca 90 minuter tills innertemperaturen är 74 grader (välstekt).
  4. Ta ut steken och linda in den i aluminiumfolie. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Servera med ugnsstekt potatis och morot.

Lämna ett svar