Go Back
Vaniljmuffins med bovete (utan ägg och vete)
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
15 minuter
 
Portioner: 12 stora muffins
Ingredienser
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält mjölkfritt margarin ca 1 dryg dl
  • 2,5 dl vatten
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt vatten och smält margarin. Blanda väl med en elvisp.
  3. Lägg stora muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt ställ formarna på en plåt, men då kan det behövas dubbla formar ifall de inte är så kraftiga). Häll i smeten till lite drygt hälften i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.