Vaniljmuffins med bovete (utan ägg och vete)

Det går bra att ersätta vete med bovete sett till mängd och konsistens. Bovete har dock en liten egen smak, vilket gör att dessa muffins har en bismak som inte alla gillar. Jag och mina barn tycker dock att de är väldigt mumsiga!

Eftersom detta recept endast använder bakpulver blir de lite kompakta. Vill du ha lite fluffigare muffins kan du prova det här receptet på kardemummamuffins istället. Dom blir fantastiskt goda!

Vaniljmuffins med bovete (utan ägg och vete)

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser

  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält mjölkfritt margarin ca 1 dryg dl
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt vatten och smält margarin. Blanda väl med en elvisp.
  3. Lägg stora muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt ställ formarna på en plåt, men då kan det behövas dubbla formar ifall de inte är så kraftiga). Häll i smeten till lite drygt hälften i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

Lämna ett svar