-
100
g
mjölkfritt margarin
-
3
dl
strösocker
-
1
dl
kikärtsspad
-
1
nypa salt
-
1
nypa vaniljpulver
-
2,5
dl
vetemjöl
-
1
dl
kakao
-
Kokosflingor
-
Värm ugnen till 200°C. Lägg en klick mjölkfritt margarin i pajformen och ställ in det i ugnen tills det smälter.
-
Smält margarin i en kastrull eller micro. Vispa kikärtsspad och strösocker med en elvisp tills det tjocknar och blir vitt och luftigt (ska inte få marängkonsistens). Strö över en nypa salt och vaniljpulver. Häll i smör, vetemjöl och kakao och vänd runt det lite försiktigt med en slickepott tills smeten är helt blandad (vänd ner det försiktigt så att smeten fortfarande är luftig).
-
Ta ut formen ur ugnen och sprid ut margarinet. Häll i lite kokosflingor och snurra formen så det kommer kokos även på kanterna. Häll smeten i pajformen och strö över lite mer kokos.
-
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 16-18 minuter (för en form på 22-24 cm).