Originalreceptet kommer från Kakboken utan mjölk och ägg, som är en fantastisk blogg (och flera publicerade kokböcker). Länk till originalet finns självklart längst ner!
![](https://cookinapot.nu/wp-content/uploads/2020/04/kladdkaka_med_kokos-150x150.jpg)
Kladdkaka med kokos
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 18 minuter
Portioner 8 bitar
Ingredienser
- 100 g mjölkfritt margarin
- 3 dl strösocker
- 1 dl kikärtsspad
- 1 nypa salt
- 1 nypa vaniljpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- Kokosflingor
Instruktioner
-
Värm ugnen till 200°C. Lägg en klick mjölkfritt margarin i pajformen och ställ in det i ugnen tills det smälter.
-
Smält margarin i en kastrull eller micro. Vispa kikärtsspad och strösocker med en elvisp tills det tjocknar och blir vitt och luftigt (ska inte få marängkonsistens). Strö över en nypa salt och vaniljpulver. Häll i smör, vetemjöl och kakao och vänd runt det lite försiktigt med en slickepott tills smeten är helt blandad (vänd ner det försiktigt så att smeten fortfarande är luftig).
-
Ta ut formen ur ugnen och sprid ut margarinet. Häll i lite kokosflingor och snurra formen så det kommer kokos även på kanterna. Häll smeten i pajformen och strö över lite mer kokos.
-
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 16-18 minuter (för en form på 22-24 cm).
Receptanteckning
Originalrecept: http://www.kakboken.se/recept/vegansk-kladdkaka-fyra-olika-varianter