Länk till min variant av hemblandad mjölmix finns här. Den består av majsmjöl, havremjöl, rismjöl, potatismjöl och bakpulver.
Smula ner jästen och rör ut den i fingervarmt vatten (ca 37°). Tillsätt salt och olja och blanda tills jästen är upplöst i vattnet. Tillsätt havregryn och blanda runt.
Häll upp mjölblandningen i en bägare och rör ner fiberhusken i mjölblandningen. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och arbeta degen kraftigt (använd gärna elvisp med degkrok eller liknande). Degen blir kladdig, men inte lös.
Grädda limpan i 200° i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt limpan svalna en liten stund innan den tas ur formen; låt den svalna under bakduk. Skiva upp och frys in det som inte ska ätas samma dag.
Länk till originalrecept: https://www.lindrooshalsa.se/recept/havrelimpa/