Go Back
Mexikansk vegetarisk färsfräs
Förberedelser
20 minuter
Tillagningstid
20 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 dl okokt ris, gärna långkornigt eller motsvarande kokt dagsgammalt ris
  • 300-400 g formbar vegetarisk färs gärna Anamma
  • 5-10 cm purjolök
  • 1 st röd paprika (stor)
  • 2-3 st stora tomater
  • 0,5-1 st röd chili alt. chilipulver
  • 1 näve frysta gröna bönor valfritt
  • 1 burk majs 140 g
  • limejuice
Smaksättning
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk mexikansk grillkrydda
  • 1,5 tsk smoked/rökt paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka ris (om du inte har i kylen sedan dagen innan).
  2. Skölj purjolök, paprika och tomat. Tärna tomaterna och paprikan fint och skiva purjolöken. Häll bort spadet från majsen. Finhacka chilin(ta den lägre mängden chili om du inte gillar så stark mat). Dela bönorna i lite mindre bitar.

  3. Nu är det dags att blanda till smaksättningen direkt i stekpannan. Häll i oljan i botten och tillsätt alla kryddor. Lägg även i den hackade chilin. Värm upp stekpannan så blandningen blir varm och börjar puttra lite.

  4. Tillsätt purjolöken och vegofärsen och stek tills färsen tagit åt sig smaken från kryddblandningen och börjat få lite färg.

  5. Lägg sedan i paprika och gröna bönor och stek i 2-3 minuter till tills den har börjat mjukna.

  6. Lägg slutligen i det kokta riset, tomaterna och majsen och rör runt så allt blandas. Låt vara kvar på plattan nån minut till så att allt blir varmt på nytt. Smaka av med lite salt och lite limejuice och servera!

Receptanteckning

https://www.javligtgott.se/mexikanskt-chorizoris