Skölj purjolök, paprika och tomat. Tärna tomaterna och paprikan fint och skiva purjolöken. Häll bort spadet från majsen. Finhacka chilin(ta den lägre mängden chili om du inte gillar så stark mat). Dela bönorna i lite mindre bitar.
Nu är det dags att blanda till smaksättningen direkt i stekpannan. Häll i oljan i botten och tillsätt alla kryddor. Lägg även i den hackade chilin. Värm upp stekpannan så blandningen blir varm och börjar puttra lite.
Tillsätt purjolöken och vegofärsen och stek tills färsen tagit åt sig smaken från kryddblandningen och börjat få lite färg.
Lägg sedan i paprika och gröna bönor och stek i 2-3 minuter till tills den har börjat mjukna.
Lägg slutligen i det kokta riset, tomaterna och majsen och rör runt så allt blandas. Låt vara kvar på plattan nån minut till så att allt blir varmt på nytt. Smaka av med lite salt och lite limejuice och servera!
https://www.javligtgott.se/mexikanskt-chorizoris