Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser till kryddblandningen, tillsätt olivolja och rör ihop. Dela kycklingfiléerna i två delar. Doppa varje bit i kryddblandningen och se till att varje bit är täckt av den. Lägg bitarna i en ugnsfast form.
Skiva löken i tunna klyftor. Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem med sidan på en kniv så att de spricker. Skiva citronen tunt. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Ta upp oliverna ur sin lag. Sprid ut allt runt och över kycklingfiléerna i ugnsformen. Tillsätt vattnet.
Låt tillaga i mitten av ugnen i ca 30 min. Skär en skåra i den största kycklingbiten för att kontrollera att köttsaften är genomskinlig.
Servera med basmatiris eller couscous.
Inspirationen är hämtad från följande recept (med lite små ändringar): https://www.mathem.se/recept/marockansk-kycklinggryta-med-oliver-och-citron.