Sätt ugnen på 150 grader. Blötlägg chipotlen i hett vatten i 15-20 min.
Finhacka den röda chilin (ta bort kärnorna om du inte gillar så stark mat). Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ta upp och finhacka chiptolen. Blanda alla torra kryddor med chili, chipotle, tomatpuré, vitlök och soja till en tjock pasta.
Smörj in köttet med pastan och lägg ner det i en ugnsfast form (med lock). Skala och grovhacka den gula löken och lägg den runt köttet. Häll över coca-cola och öl och lägg över locket.
Ta up köttet ur grytan. Antingen kan den delas i hela bitar och serveras som den är eller så kan man dra isär den med gaffel och serveras som "pulled beef". Ifall du vill ha lite mer smak (och styrka!) på köttet kan du lägga över/blanda i lite av lök-chiliröran som blir kvar i grytan. Servera med exempelvis sötpotatispommes och en grönsallad.
Receptet är hämtat från http://www.tasteline.com/recept/pulled-beef-burgare-med-hemgjorda-pommes-frites-och-inlagd-rodlok/.