Söt och stark högrev (långkok)

Relativt enkelt, men supersmarrigt långkok på högrev. Passar perfekt till en god lördagsmiddag – liten insats, massa gott!

Söt och stark högrev (långkok)


Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 5 timmar
Total tid 5 timmar 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg  högrev
  • st  gul lök grovhackad
  • dl  öl
  • dl  coca cola

Pasta

  • st  röd chili finhackad
  • st  chipotle finhackad
  • st  vitlöksklyftor pressade
  • msk  japansk soja
  • msk  tomatpuré
  • msk  svartpeppar grovmalen
  • tsk  salt
  • msk  spiskummin
  • tsk  koriander malen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blötlägg chipotlen i hett vatten i 15-20 min. 

  2. Finhacka den röda chilin (ta bort kärnorna om du inte gillar så stark mat). Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ta upp och finhacka chiptolen. Blanda alla torra kryddor med chili, chipotle, tomatpuré, vitlök och soja till en tjock pasta.

  3. Smörj in köttet med pastan och lägg ner det i en ugnsfast form (med lock). Skala och grovhacka den gula löken och lägg den runt köttet. Häll över coca-cola och öl och lägg över locket.

  4. Ställ in köttet i ugnen i 4-5 timmar. Har du längre tid på dig kan du sänka värmen till 125 grader. Testa att köttet är klart genom att dela på det med två gafflar; om det lätt faller isär är det färdigt.
  5. Ta up köttet ur grytan. Antingen kan den delas i hela bitar och serveras som den är  eller så kan man dra isär den med gaffel och serveras som "pulled beef". Ifall du vill ha lite mer smak (och styrka!) på köttet kan du lägga över/blanda i lite av lök-chiliröran som blir kvar i grytan. Servera med exempelvis sötpotatispommes och en grönsallad. 

Lämna ett svar