Go Back
Farmors sirapskakor
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
1 t
Total tid
1 t 10 minuter
 
Portioner: 60 kakor
Ingredienser
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2,4 dl socker
  • 1/2 tsk bikarbonat (eller 3/4 tsk bakpulver)
  • 2 msk sirap
  • 5 dl vetemjöl
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på ca 125 grader. 

  2. Blanda margarin och socker (använd gärna elvisp). Strö över bikarbonat/bakpulver, ringla över sirap och rör ihop. Tillsätt vetemjöl och knåda ihop till en deg.

  3. Rulla ut fingertjocka längder och lägg på bakplåtsklädd plåt (obs ska ej plattas ut). Det smälter i ugnen, så det går att ha max tre längder på en plåt. En sats ger ca 5-6 längder, dvs två plåtar.

  4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakorna är klara när de börjar få lite färg i kanterna, men de ska inte bli bruna! 

  5. Låt vila några minuter på plåten och skär sedan längderna till sneda kakor. Låt kallna på galler och förvara i stängd burk.