Go Back
Ugnsstekt kycklingfilé med dill och citron
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
30 minuter
Total tid
45 minuter
 
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 4 st kycklingfiléer tinade
  • 1 st citron
  • 1-2 msk fryst dill
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek de tinade kycklingfiléerna lite snabbt i en stekpanna så de får fin färg. 

  2. Ta en ugnsfast form. Dela citronen och pressa ut lite i botten av ugnsformen. Strö även lite salt, peppar och fryst dill i formen. Lägg i de stekta kycklingfiléerna och pressa resten av citronen över dem. Strö över salt, peppar och resten av den frysta dillen.

  3. Tillaga i mitten av ugnen i 25-30 min tills köttsaften är klar. Servera med t ex potatisgratäng och vitkål- och blomkålssallad